novinky

Stránkování: 1 ... 2 3 4 5

Navrat na zaciatok (4. srpen, 2010)
Od svojho zalozenia pred piatimi rokmi preslo nase zaskupenie roznymi zmenami. Zacali sme ako maly virtualny fotoklub internetovymi diskusiami nad nasimi fotografiami, stretavali sme sa na spolocnych cestach za zabermi. O necely rok sme zalozili verejnu galeriu LH na tychto strankach, co prinieslo zaujem o fotoklub aj za hranicami a niekolko talentovanych fotografov zo sveta sa stalo clenmi LH. V minulom roku nas bolo 17, kazdy s vlastnym pohladom na fotografiu a fungovanie klubu. Rozdiely v motivacii a ocakavaniach vyustili v odchod niekolkych kolegov z LH, predovsetkym zahranicnych. Pri pohlade na sucasnu supisku je zrejme, ze az na jednu vynimku sa vraciame na zaciatok, pokial ide o clenov. Nase zanietenie pre krasy prirody a fotografiu zostava nezmenene, a verime, ze nam aj vy zachovate rovnaku priazen ako doteraz napriek mensiemu poctu. Taktiez by sme sa radi podakovali odchadzajucim clenom (Emmanuel Coupe, Steven Sieren, Pedro Bento, Tomas Kaspar a Gabi Lach) za ich prispevok k fungovaniu LH a prajeme im vela uspechov v ich dalsom fotografickom a inom posobeni.
Od sumraku do usvitu (22. červen, 2010)
Od zaciatku 2006 sa vsetci clenovia LH podielali na internom projekte nazvanom "Od sumraku do usvitu", v ramci ktoreho sme fotografovali po zapade slnka a pred jeho vychodom so snahou vytvorit seriu snimkov s uzasnymi farbami a naladami, ktore mozno vidiet iba v case, ked sa den stretava s nocou (a opacne :-)). Vyber zaberov si teraz mozete prehliadnut v posobivej prezentacii. Citajte viac alebo si mozete priamo spustit slideshow. Zelame prijemny zazitok! (Najlepsie pri zhasnutych svetlach.)
Ice Climbing Video (29. březen, 2010)
Nas priatel a clen LH Majo Srnik natocil uzasny dokument, ako sa lezie hore ladom. O video sa s nami a teraz aj s Vami podelil. Dufam, ze Vas nadchne rovnako ako mna. Podelte sa s nami o spatnu vazbu prostrednictvom knihy navstev, kontaktneho formularu alebo emailom!
Cesta nikam (22. únor, 2010)
Srdecne Vas vsetkych pozyvame na autorsku vystavu Tomasa Zahumenskeho s nazvom Road to Nowhere. Vernisaz sa uskutocni 25. februara 2010 o 18.00 vo Fotopoint, Bottova 7, Bratislava. Vystava potrva do 31. marca 2010. Dalsie informacie tu.
Camera Slovakia 2010 (7. únor, 2010)
S radostou oznamujeme, ze dvaja clenovia nasho klubu dosiahli uspech v sutazi fotografii, ktora sa konala zacitakom januara v ramci cestovatelskeho festivalu Camera Slovakia. Tomas Zahumensky ziskal cenu divaka v kategorii "Ludia a kultura" so svojim sugestivnym dokumentom z plaze v belgickom Oostende Everyday Is Like Sunday. Odporucame celu seriu, ktoru mozete vidiet tu. V rovnakej kategorii skoncil na druhom mieste Boris Michalicek za ciernobiely snimok z rakuskeho vidieka Contrast of Ages. Boris tiez ziskal druhe miesto v kategorii "Priroda" s geometrickou studiou Polia III. Srdecne blahozelame!
Spravodaj Lightharmony (2. únor, 2010)
Pre lepsiu komunikaciu s nasimi priaznivcami a priatelmi zacneme od marca 2010 vydavat stvrtrocny spravodaj, ktory bude obsahovat novinky a ine spravy o aktivitach nasho fotoklubu. Pokial Vas zaujima, co sa u nas deje, nevahajte pridat svoju emailovu adresu na zoznam odberatelov, mozete tak urobit prostrednictvom jednoducheho formulara na hlavnej stranke. Dakujeme za Vas zaujem!
Landscape Photographer of the Year 2009 (14. prosinec, 2009)
Emmanuel Coupe ziskal ocenenie Fotograf Roka v prestiznej britskej sutazi krajinarskej fotografie Take a View za rok 2009. Hlavnu cenu obdrzal za snimok Old Man of Storr urobeny na ostrove Skye v Skotsku.
Pohyby na LH (8. prosinec, 2009)
Niektori si mozno vsimli, ze v poslednom obdobi doslo k niekolkym zmenam, pokial ide o clenov LH. Z roznych dovodov sa rozhodli nase rady opustit Gabriel Liptak, Peter Gajdos a Radim Spitzer, ktorym chceme tymto podakovat za posobenie na LH a zazelat vela uspechov v ich dalsom osobnom a fotografickom zivote. Na druhej strane sme velmi radi, ze nas posilnil Emmanuel Coupe (www.emmanuelcoupe.com), cim sa pocet clenov stabilizoval na zdravych 17.
RAW versus JPEG - clanok od Variny Patel (20. listopad, 2009)
Varina napisala pekny text o vyhodach formatu RAW oproti JPEG, ktory by mohol zaujimat mnohych z vas. Precitat si ho mozete tu.
Kalendare 2010 (12. listopad, 2009)
S radostou oznamujeme, ze v spolupraci s grafickou spolocnostou Graspo CZ vydali niektori clenovia LH spolocny nastenny kalendar na rok 2010 s nazvom Krasy Slovenska. Nahlady nan si mozte pozriet tu. Navyse Tomas Kaspar a Stefan Kordos maju vlastne autorske kalendare, Waterfalls a Slovensko 2010.
Hochkonig (18. září, 2009)
Boris Michaliček pro vás napsal krátký článek o jeho fotografické výpravě na Hochkonig.
Webinar o fotografovani krajiny a procese iHDR: 26.-27.9.2009 (31. srpen, 2009)
Varina a Jay Patel ponukaju 4 online kurzy zamerane na fotografiu krajiny a na techniky, ktorymi sa daju vytvorit prirodzene posobiace HDR snimky. Viac informacii a registracia na na tejto stranke .
Fotograf mesiaca (12. srpen, 2009)
Je nam ctou oznamit, ze Varina Patel sa stala Fotografom Mesiaca na blogu slavneho Darwina Wiggetta. Jej pracu zhodnotil naozaj velmi pozitivne. Sme radi, ze ju mame na Lightharmony!
Novy web Pedra Benta (28. červenec, 2009)
Pedro Bento spustil svoju novu web stranku na www.pedrobento.com, ste vitani!
Časopis Travek IN (9. červenec, 2009)
Časopis Travek IN otiskl vybrané Borisovi fotografie z Karpat

 

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace